CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Pages

Saturday, April 2, 2011

suka bila dipuji..

assalamualaikum and salam sejahtera to all readers.. and tak lupa salam satu malaysia..
teha telah mengalami beberapa masalah yang teha sendiri tidak tahu apa puncanya.. teha punya blog tidak dapat dibuka..teha pun tak tahu sebab ape.. tapi tak pelah.. sekarang dah boleh buka kan.. jadi alhamdulillah..
straight to the point of this entry.. teha just nak cakap tentang pujian..
tidak dinafikan ada diantara kita yang suka bila dipuji, terasa bangga bila dipuji, and terasa diri itu adalah yang terbaik diantara yang ;ain bila kita dipuji..
okay lah.. teha nak cakap cikit... tahu tak yang kita tidak digalakkan untuk dipuji?
 kerana pujian itulah yang akan menyebabkan kita bangga diri, sombong.. pernah kita rasa ingin dipuji...
lagi pun pujian ni buka elok pun, sekadar nak jadikan kita bongkak and takabur buat ape kan.. dapat dosa adalah bila kita bongkak and takabbur.. sabar je lah.. hehe.. so, nasihat teha, jangan minta diri tu dipuji.. korang dah besar, jadi korang boleh pikir mana yang baik and mana yang tak baik.. umur kita semakin meningkat.. jadi, kita hendaklah berfikiran matang seperti mana umru yang kian meningkat..
and lagi satu.. maybe hal ni akan lari dari topik.. kita ni manusia, tak semua manusia itu sempurna and perfect.. so, don`t expect kita punya friend untuk jadi ape yang kita nak.. setiap manusia ada kelebihan and kekurangan masing2.. kalau kita punya kawan tak dapat jadi ape yang kita nak, lepas tu, kirta nak marah2 and then tak nak kawan and merajuk.. kan tu nampak sangat yang kita tak matang.. jangan lah jadi kebudak-budakkan sangat.. kita makin lama makin besar makin tua.. janga biarkan ego menguasai diri.. bila seseorang dah tegur kesalahan kita, ubah lah, minta maaf.. ni kalau setakat minta maaf and perangai masih lagi kurang ajar, baik tak payah minta maaf kan?.. ish3.. anak sapa lah tu kan..
hehe.. teha tak nak cakap lah sape.. tapui teha harap sangat teha tak kan ada kawan yang macam tu.. mungkin hari ni kita bahgia bila dapat buat orang sakit hati dengan kita, tapi jangan lupa, hidup ni ibarat roda, kadang kita diatas, and kadang kita di bawah.. tak mustahil ape yang kita buat kat orang tu akan terkena pada kita balik.. jangan menghukum orang ikut sesuka hati kita je sedangkan orang tu tak tahu pun apa salah dia.. susah betul ada orang macam tu kat dalam dunia ni... hurm.. penat teha nak ungkapkan semua benda ni.. sebab benda ni semua pernah jadi dalam hidup teha..
okaylah teha tak nak berceloteh panjang lebar...
teha mohon undur diri dulu..
salam kasih dari teha okay...

p/s* jangan copy okei..kalau nak minta izin atau credit to me first,then haruslah like

1 comment:

  1. SALAM

    JOM JOIN GA SAYA

    http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/04/queenpink-lucky-follower.html

    ReplyDelete

 
Ini blog teha_aziz. Jangan Copy Cat kerana anda mungkin didakwa. Jika suka sila credit ke teha_aziz